2018. március 18., vasárnap

Tündérmesébe illő booktag, avagy booktaghez illő tündérmesék... he? o.O


Sziasztok Fecnikukkolók!

Már régóta tartozom kedves bloggertársamnak, Moronak egy kihívás teljesítésével, és végre most eljutottam odáig, hogy közszemlére tehessem. Mikor kihívott erre a "játékra", nagyon-nagyon megörültem neki, mert két kedvencemet is ötvözi: mesék és könyvek!

A mai napig imádok meséket nézni, és azt hiszem, ez már nem is fog változni. :D Felnőtt fejjel visszanézni a gyerekkori kedvenceimet különös élmény volt, mert rengeteg olyan utalást és üzenetet vettem észre, amit nyilván kiskoromban nem érthettem.

Nektek volt már hasonlóban részetek? Melyik volt kiskorotokban a kedvenc mesétek és - ha van - melyik a mostani?

A fantáziadús booktagért katt tovább. A kihívást Moro oldalán pedig IDE kattintva éritek el.


PINOKKIÓ - A FIÚ, AKINEK MEGNŐTT AZ ORRA, AMIKOR HAZUDOTT
~~ Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett? ~~

Ha-ha, igen!! Az Alkonyat könyvekről hazudtam, pedig nagy fan voltam. :D Viszont utána sokkal jobb, hasonló témájú könyvekkel találkoztam (pl.: J. R. Ward könyvsorozata), és azokhoz képest úgy éreztem, az Alkonyatot valóban le kell tagadnom. xD

A SZÉPSÉG & A SZÖRNYETEG - A LÁNY, AKI NEM A KÜLSŐ MIATT LETT SZERELMES
~~ Melyik könyvet szereted annak ellenére, hogy csúnya a borítója? ~~

Hát az Ember tragédiájának egy végtelenül egyszerű, egyszínű borítója van, de azt mégis nagyon szeretem. Őszintén szólva most más nem ugrik be… :/

HÓFEHÉRKE - AKIT A SZÉPSÉGE MIATT VADÁSZTAK
~~ Vásároltál már könyvet csak a szép borítója miatt? ~~

Szerintem ebbe a hibába mindannyian beleesünk. Ért már így pozitív és negatív csalódás is. A legutóbbi hasonló vásárlásom végeredményét még sajnos nem sikerült elolvasnom, úgyhogy arról egyenlőre nem tudok nyilatkozni.

CSIPKERÓZSIKA, AKIT ELÁTKOZTAK, DE AZ IGAZ SZERELEM CSÓKJA FELÉBRESZTETTE ÖRÖK ÁLMÁBÓL
~~ Ki a kedvenc könyves párosod? ~~

Hűűű, hát ez meglehetősen nehéz kérdés, mert hajlamos vagyok az aktuális könyv szereplőire kijelenteni azt, hogy ők a kedvenceim, egészen addig, amíg egy újabb könyv a kezembe nem kerül. xD Szerettem Jace és Clairy párosát, mert a problémáktól sokkal valóságosabbak voltak, mint például egy Rómeó és Júlia. Tetszett, ahogy saját magukkal kellett küzdeniük a Poggyász nélkül –egyébként valóságban is létező – szereplőinek, de végül megérte minden belső vívódás, mert így köthettek ki egymás mellett. És akárki akármit mond, én szerettem azt is, hogy Hermione Ronnal jött össze, mert számomra túl klisés végkifejlett lett volna, ha Harry kapja a lányt.

A KISHABLEÁNY - AKI AZ ÉLETÉT FELADTA A SZERELEMÉRT
~~ Szoktál kipróbálni új műfajokat, vagy azoknál maradsz amiket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál egy újat, melyik volt az első ilyen könyv? ~~

Jelenleg egy krimit olvasok – a szülinapomra kapott Kakukkszót. Mindig is szerettem a kalandos regényeket, de azokat, amikre a romantikus kategória is egyből ráhúzható. Ez a könyv nem ilyen, ezért valamilyen szinten újdonság a számomra. Nem a letehetetlen kategóriába sorolom, viszont ez koránt sem jelent rosszat. Vannak könyvek, amiket kifejezetten úgy jó olvasni, hogy hagyod érni a történteket. Így gondolatban egy kicsit én magam is nyomozok. :D Izgatottan várom a sztori végkifejletét.

HAMUPIPŐKE - AKI A CIPŐJÉT ELVESZTETTE ÉJFÉL UTÁN
~~ Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka? ~~

Monica McCarty könyvsorozatát nem olyan régen gyakorlatilag bedaráltam. :D A legfrissebb része az Újonc, tehát utoljára amiatt maradtam fent hajnalig, de azt hiszem, a végtelenségig tudnám olvasni ezt a sorozatot.

RAPUNSEL - AKIT BEZÁRTAK EGY TORONYBA
~~ Mi volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál? ~~

Kicsit csalok, mert egyrészt nem az elmúlt hónapban olvastam, de mégis ez volt a legutóbbi „nem tetszik” élményem; másrészt pedig nem olvastam végig. Még nagyon a könyv elején tartottam, amikor egyszerűen letettem. A családregények világa annyira nem az enyém, talán csak ez volt a gond Leila Meacham Titánok című könyvével.

ALADDIN - EGY SZEGÉNY FIÚ, AKI EGY DZSINT TALÁLT
~~ Melyik volt az utolsó "könyvkincs" amit találtál? ~~

Hát ez is kicsit vicces lesz, mert nem magamnak találtam a könyvet, de mégis ez ugrott be erről a kérdésről. A minap a postán jártam, és már éppen kifelé tartottam, amikor az egyik polcon váratlanul megláttam egy James Bond regényt. Apukám imádja, és nem sokára lesz a születésnapja… Rakjátok össze a kettőt. :D

ALICE CSODAORSZÁGBAN - A LÁNY AKI EGY NYÚLÜREGBE ESETT
~~ Melyik könyv olvasása után érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél? 

Szerencsémre hajlamos vagyok bármelyik könyv után így érezni. Akárhányszor olvasok, én teljesen beleveszek az adott történetbe, világba, karakterekbe. Néha úgy kell emlékeztetnem magam, miután letettem a könyvet, hogy „nem, nem fog egy sárkány elrepülni az ablakom előtt… sajnos.” :D Ide sorolhatnám a Harry Potter könyveket, a Monica McCarty A Felföld rettegett harcosai könyvsorozatát, de ami még számomra is meglepő volt, az Cassandra Clare könyvei. Mindegyiknél nehéz volt visszarángatnom magamat a való világba.

A BÉKAKIRÁLY - AZ ELVARÁZSOLT HERCEG, AKI ISMÉT EMBERRÉ VÁLTOZOTT VISSZA
~~ Melyik volt az a könyv, amiről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül megszeretted? ~~ 

Cassandra Clare Üvegváros könyvsorozata. Évekkel ezelőtt elolvastam az első részt, majd félre is tettem az egészet. Tavaly pedig körülbelül felfaltam mind a hat részt, és ez engem is meglepett.
Ezen felül az Ember tragédiája is meglepett, mert soha nem szerettem a kötelező olvasmányokat, az mégis kedvencem lett.

JANCSI ÉS JULISKA - AKIK ELTÉVEDTEK AZ ERDŐBEN, ÉS EGY BOSZORKÁNY ELFOGTA ŐKET
~~ Melyik fiú-lány testvérpár a kedvenced, és miért? ~~

Hűha… Hát két testvérpár ugrott be erre a kérdésre: Fred és George Weasley, illetve Alec és Isabelle Lightwood. Mindannyian a végsőkig kitartottak a másik mellett, támogatták egymást akkor is, amikor senki más nem tette – irigylésre méltó.

PIROSKA - AKIT A NAGYMAMÁNAK ÖLTÖZÖTT FARKAS FELFALT
~~ Melyik könyvben csalódtál, pedig beleszerettél a fülszövegbe és a borítóba? ~~

Hű, hát talán néhány éve volt, hogy váratlan indíttatásból megvettem a Hogyan lettem orosz kém című könyvet, amit Ellis Henican és Naveed Jamali írt. Sokkal izgalmasabbra számítottam – egy kicsit csalódás volt.

RUMPELSTILSKIN - AKINEK SENKI SEM TUDTA A NEVÉT
~~ Melyik könyv az, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet? ~~

Határozottan Monica McCarty könyvei. Teljesen véletlenül találkoztam velük, és azóta sem jött velem szembe velük kapcsolatos hír, információ, bármilyen reklám. Nekem nagy kincseim a polcomon, úgyhogy nyilván én az egész világ helyett is nagy figyelmet szentelek nekik. :D


Nos, ezek voltak az én válaszaim, de kíváncsi lennék néhány olyan blogger válaszára is, akiknek a munkásságát nagyra értékelem - és akikhez tudtommal még nem ért el ez a játék! ;)

A kihívottjaim: 

7 megjegyzés:

  1. Jaaaj, ezt valamelyik héten láttam valamelyik blogon (szóismétlés, azaz, Nessa), és annyira megtetszett *-* Itt vigyorgok, mint a vadalma *-* Köszönöm a kihívást! ♥
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most még jobban örülök, hogy sikerült meglepnem vele téged! :D Kíváncsian várom a válaszaidat - valószínűleg azoknak köszönhetően majd bővülni fog az "Olvasandó" listám. :D

      Törlés
    2. De drága vagy :D
      Amilyen lelkesen rávetettem magam, akkora lendülettel zúdult a nyakamba egy halom más nyalánkság - nulla tanulással kiérdemelt kettes törifelelet, elnapolt irodalomdoga, amin így később eshetek túl, előrehozott érettségikre való felkészülés (ami elég szegényes eddig, de azért kéne), a három fakt különböző szeretetcsomagjai, mindenféle beadandók -, úgyhogy örülök, ha még ebben a tanévben ki tudom tölteni. :'( Tényleg minden összejött. A hétvégém is úgy be van táblázva, hogy az nem igaz. Pedig mennyivel szívesebben foglalkoznék ezzel :D

      Törlés
    3. Hát ez megvár, az iskola pedig úgyis fontosabb - egy picivel! :D :D :D :D Szóval csak nyugodtan. :)

      Törlés
  2. Huh, hát ezen filóznom kell (mármint a kérdéseken), de igyekszem összeszedni magam. :D Egyébként ötletes kihívás. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Időd az van rá bőven. Kíváncsian várom a válaszokat. ^^

      Henna

      Törlés