2018. október 15., hétfő

Vegyük elő a kedvenc teásbögrénket!

Forrás: Pinterest
Sziasztok Fecnikukkolók!

El sem merem mondani, hogy Kykkytől mikor kaptam a következő kihívást, mert nagyon szégyellem, amiért csak most jutott rá időm, hogy kitöltsem. Igyekszem azzal nyugtatni magamat, hogy most van ősz, most igazán aktuális elővennünk a kedvenc teás bögrénket és a különleges teáinkat.

Lássuk, milyen teafüveket rejteget ez a kihívás!


Instant tea - A legrövidebb könyv, amit mostanában olvastál

Elég irónikus, hogy az eltelt hónapokban épp életem eddigi leghosszabb regényeit olvastam el, nevezetesen a már sokat emlegetett Diana Gabaldon Outlander sorozat első három részét. Viszont épp pár héttel ezelőtt döntöttem úgy, hogy ismét megpróbálkozom az "olvassunk egyszerre több könyvet" műfajjal, így Jamie és Claire története mellett belefogtam - ismét - Monica McCarty könyvsorozatába: A Felföld rettegett fiaiba. (Igen, egyenlőre képtelen vagyok elengedni Skóciát!) Az első résszel, ami A Harcos címre hallgat pont most végeztem. Ez 382 oldalas.

Zöld tea - Egy könyv, zöld borítóval

Akár Kykkynek, elsőre nekem is az Egy gésa emlékiratai című könyv jutott az eszembe, de szerettem volna elkerülni, hogy ugyanarról a könyvről írjunk, így gyorsan szétnéztem a könyvespolcomon, hogy vajon melyik regény is felel meg ennek a kikötésnek. Tudom, hogy már sokszor emlegettem, de hát ha egyszer ez volt zöld! J. K. Rowling Harry Potter sorozatának negyedik részén akadt meg a szemem, ami köztudottan a A Tűz Serlege címet viseli. A kötetek közül első olvasás után ezért rajongtam a legkevésbé. Ám amikor tudtam, hogy a regényt a film követi majd, újra elolvastam, hogy egészen biztosan a fejemben legyenek az apró részletek és így tudjam magamban "értékelni" a filmet. Ebből aztán az lett, hogy a negyedik részt legalább nyolcszor elolvastam. :D 

Forrás: Pinterest
Forró citromos tea mézzel - Egy könyv, ami átmelegíti  a lelked

Nem titok, hogy volt olyan időszaka az életemnek, amikor szükségem volt útmutatásra - és lehetőleg egy külső embertől. Elég nevetséges, hogy az ember ilyen helyzetekben hajlamos azok szavára adni, akik számára idegenek, mert a barátok, családtagok véleményét túl elfogultnak gondolja. Így voltam ezzel én is, és akkor igazán nagy motiváló hatással volt rám Elizabeth Gilbert Ízek, imák, szerelmek című könyve. Igazából a könyv első két része fogott meg a leginkább, azokat többször is újraolvastam már. 

Ötórai tea - Egy könyv, amit angolul, vagy más idegen nyelven olvastál

Hát, ezt legszívesebben ma már letagadnám, de hát nem tehetem, amikor azt hangoztatom, hogy az igazmondás híve vagyok. xD Úgyhogy bevallom: Stephenie Meyer Újhold című könyvét olyan türelmetlenül vártam, hogy inkább elolvastam angolul és lefordítottam magamnak a regényt. Nem is szeretnék erről részletesebben mesélni, inkább megyek és elásom magam valahol... :D

Gyógytea - Egy könyv, amit kényszerből olvastál

Minden kötelező olvasmány ilyen volt a számomra. Imádok olvasni, de azt, amit én választok ki magamnak, nem pedig azt, amire köteleznek. Éljenek a szabadszellemű nyilasok! xD Amivel sokáig szenvedtem - azt hiszem azért, mert egyszerűen túl lehangolónak véltem - az Móra Ferenctől a Kincskereső Kisködmön volt. Egyedüli kivételnek az Ember tragédiája számít ebben a listában, mert szerintem az volt az első olyan kötelező olvasmány, amit utána önszorgalomból többször is elolvastam.

Fekete tea - Egy olyan akciódús könyv, amin nem tudnál elaludni

Forrás: Pinterest
Hűha. Hát, előfordult már, hogy átolvastam az éjszakát, és a hajnali napfény ugyanúgy az ágyamban gubbasztva talált egy könyvvel a kezemben, mint ahogy a holdfény köszöntött kora este. J. R. Ward könyvei határozottan ilyenek voltak, de tény, hogy eszméletlenül régen olvastam már őket. Legutóbb azt hiszem a már említett Monica McCarty könyvei voltak ilyenek. Most hirtelen nem is jut eszembe más. :/

Kalinka Szamovár - Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé

Imádom ezt a megfogalmazást! :D Azt hiszem sokkal kevésbé találtam volna egyhangúnak és unalmasnak a Hogyan lettem orosz kém? című regényt, ha egy pohár vodkaszódát tartottam volna a kezem ügyében. És még stílusos is lett volna az oroszok ismert italát inni egy ilyen könyv olvasása közben.

Nos, a tea elfogyott. Nekem nagyon jól esett, hogy a kérdések közt megbújó szavakkal éljek: átmelengette a lelkemet ez a kihívás! ;)

Remélem, hasonlóan tetszeni fog ez az én kihívottamnak is, aki pedig nem más, mint:


Lonette egy nagyon hangulatos oldalt vezet, nevezetesen a Varázstintát. Ha odatévedek, akkor mindig egyből olyan érzés fog el, hogy az otthon melege ölel körbe. Ezt abszolút megkoronázza, hogy nagyon jó kritikákat ír és érdekes témákkal szokta meglepni olvasóit. Lessetek be hozzá, nem fogtok csalódni! ;)

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Örülök, hogy kitöltötted a taged, de ne szégyelld, hogy csak ennyi idő után. Ez nem a rohanásról szól, hanem arról, hogy élvezd, amit csinálsz. :)
    Na, a Kincskeresővel nekem is meggyűlt a bajom, nagyon utáltam, de túl kicsi voltam még, hogy ne olvassam el. Utána már felsőben nem érdekeltek a kötelezők. xD
    Jók lettek a válaszok, örülök, hogy kitöltötted.

    Üdv: Kykky

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik a kötelezők sok ember mumusai. :D
      Köszönöm még egyszer a jelölést! :)

      Henna

      Törlés